Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

 

Hoe werkt een distributieriem?

Met behulp van de distributieriem drijft de krukas van uw auto de nokkenas(sen) aan. Soms wordt tegelijkertijd ook een diesel inspuitpomp aangedreven. De getande riem is gemaakt van sterk rubber en kunststof, verstevigd met draden.

 

Wat is een distributieketting?

Uw auto heeft of een distributieriem of een distributieketting. Beide hebben dezelfde functie. De distributieketting is echter gemaakt van gehard staal en hoeft in tegenstelling tot de distributieriem niet vervangen te worden.

Raadpleeg het instructieboekje van uw auto om uit te vinden of er sprake is van een distributieriem of –ketting. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw AutoFirst garage.

 

Wanneer moet de distributieriem worden vervangen?

Het vervangen van een distributieriem valt onder regulier onderhoud. Hij wordt preventief vervangen bij een bepaalde kilometerstand. In het instructieboekje of onderhoudsschema van uw auto staat aangegeven wanneer dit moet gebeuren.

Indien u weinig kilometers rijdt, kan de riem uitdrogen voordat hij volgens de kilometerteller aan vervanging toe is. Ook bij auto’s die veel korte ritjes maken in de stad is het raadzaam om hem eerder te vervangen. Een distributieriem slijt dan in verhouding harder.

 

Hoe controleer ik of de distributieriem aan vervanging toe is?

In het onderhoudsboekje van uw auto wordt de laatste vervangingsdatum altijd duidelijk vermeld. Meestal zit er onder de motorkap ook nog een sticker met de datum en kilometrage waarop de riem voor het laatst vervangen is. Valt het toch niet meer te achterhalen? Uw AutoFirst garage kan aan de hand van uw kenteken aangeven wanneer de distributieriem aan vervanging toe is. 

 

Wat is het risico van een versleten distributieriem?

Wanneer de distributieriem niet tijdig wordt vervangen kan hij in het ergste geval breken. Een gevaarlijke situatie, want uw motor loopt plotseling vast. Dit heeft ernstige motorschade tot gevolg en een reparatie die flink in de papieren loopt. Wanneer de riem niet breekt maar doorslipt zal uw auto slecht, of niet meer lopen. Ook in dit geval zijn de reparatiekosten fors.

 

Welke werkzaamheden behoren bij het vervangen van een distributieriem?

Vaak is het verstandig om tegelijk met de distributieriem ook de spanrollen, omkeerrollen en zelfs de waterpomp te vervangen. Deze slijtagegevoelige onderdelen hebben net als de distributieriem de nodige kilometers gedraaid. Wanneer u deze onderdelen op een later tijdstip alsnog moet laten vervangen, dan zal de hele reparatie nogmaals worden uitgevoerd.

 

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een distributieriem?

Het vervangen van een distributieriem is een ingrijpende klus, die afhankelijk van uw type auto sterk kan variëren in tijd. Uw AutoFirst garage maakt graag een heldere offerte voor het vervangen van de distributieriem.

Vaak worden looprollen, spanrollen en waterpomp daarin meegenomen. Neem de offerte goed door, zodat u weet wat er in de prijs is meeberekend. Indien onze monteur tijdens het vervangen op andere gebreken stuit, dan nemen wij direct contact met u op. De benodigde reparaties en daarmee samenhangende kosten spreken wij uitgebreid met u door. Pas na uw toestemming voeren wij de reparaties uit.

  

offerte

Maak nu online uw offerte 

 

Bel nu voor een offerte 010 - 435 94 74  

 

Garantie.

AutoFirst van Toorn werkt met A-kwaliteit onderdelen. U bent dus verzekerd van een geluidsarme distributieriem met goede krachtsoverbrenging en een lange levensduur. Bovendien krijgt u 12 maanden garantie op fabricage- en/of montagefouten.

 

AutoFirst van Toorn.

Uw auto op de 1e plaats.

  • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Goed opgeleide monteurs
  • Persoonlijke aandacht en advies
  • U behoud uw fabrieksgarantie
  • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Betrouwbare occasions en nieuwe auto's

Lees meer